Met regelmaat organiseert Hatseklas activiteiten gerelateerd aan het onderwijs. Je kan je nu aanmelden voor de volgende programma’s:

 • Een kijkje in de klas
 • Online informatieavond ‘Heb jij talent als docent?’
 • Driedaagse oriëntatieprogramma Zin in Lesgeven
 • Training: herintreder in het basisonderwijs

Hieronder vind je een uitgebreidere uitleg van de programma’s en de mogelijkheid om je per programma aan te melden.

Een kijkje in de klas

Kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Neem daarom een kijkje in de klas* en loop mee met een docent uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs! Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas écht of het vak iets voor jou is. En daarmee maak jij de studiekeuze waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

*Wij organiseren een ‘Kijkje in de klas’ in de regio Zwolle e.o.
  Online informatieavond 'Heb jij talent als docent?'

  Let op: de laatste informatieavond was op op 27 mei 2024. Wij zijn nog bezig met nieuwe data voor het najaar.

  Speelt de gedachte om een carrièreswitch te maken naar het onderwijs (po, vo of mbo) door jouw hoofd? En ben jij je aan het oriënteren wat zo’n switch voor jou dan inhoudt? Welke opleiding moet je bijvoorbeeld volgen, wat zijn de kosten in tijd en geld en gaat deze switch jou echt gelukkig maken? Kom dan naar onze online informatieavond ‘Heb jij talent als docent?’.

  Lees hier meer over deze informatieavond en meld je voor meer informatie aan via deze link. 

  Oriëntatieprogramma ‘Zin in lesgeven’ najaar 2024 in regio Zwolle

  Let op: wij zijn bezig met nieuwe data voor Zin in Lesgeven, deze zullen na de zomervakantie in het najaar plaatsvinden. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, laat dan je gegevens achter via het formulier hieronder. 

  Wil jij onderzoeken of jij past in de rol van leraar? Volg dan het oriëntatieprogramma van Hatseklas in het najaar van 2024 (omgeving van Zwolle). Tijdens deze driedaagse training onderzoek jij geheel vrijblijvend op een laagdrempelige en praktische manier of het voor de klas staan bij jou past.

  Lees hier meer over het driedaagse oriëntatieprogramma.    Training: herintreder in het basisonderwijs

   Ben jij recentelijk weer gestart als herintreder in het basisonderwijs of heb jij je onderwijsbevoegdheid en kriebelt het om weer voor de groep te staan? Dan is de training ‘herintreder in het basisonderwijs’ een mooie kans om grip te krijgen op de hedendaagse uitdagingen van het basisonderwijs.

   Lees hier meer over de training ‘herintreder in het basisonderwijs’. 

    Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

    Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

    Maak een afspraak