Hatseklas is een initiatief van de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) in het onderwijs in de regio Zwolle en omstreken.

Om te zorgen voor voldoende onderwijspersoneel nu en in de toekomst, werken binnen de RAP regio Zwolle e.o. meer dan 50 werkgevers/schoolbesturen uit het po, vo en mbo samen met de opleidingsinstellingen (Aventus, Deltion College, Landstede, ArtEZ University of the Arts, Hogeschool KPZ, Hogeschool Viaa en Windesheim).

Dit doen we aan de hand van zeven programmalijnen:

1. Samenwerken in de regio
2. Strategisch HR en arbeidsmarkt
3. Loketfunctie
4. Samen werven
5. Toegerust in de klas en op school
6. Onderwijs van de toekomst
7. Onderzoek.

De website Hatseklas is onderdeel van de loketfunctie waarbij we ondersteunen en informeren bij oriëntatie op studeren en werken in het onderwijs.

Regio
Hatseklas bedient de RAP Regio Zwolle, bestaande uit de gemeenten: Zwolle, Dalfsen, Hardenberg, De Wolden, Hoogeveen, Westerveld, Staphorst, Meppel, Steenwijkerland, Noordoostpolder, Urk, Zwartewaterland, Kampen, Ommen, Twenterand, Hellendoorn, Raalte, Wierden, Rijssen-Holten, Olst-Wijhe, Apeldoorn, Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek, Elburg, Dronten, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo.

Uitleg leerling

RAP regio Zwolle en omstreken

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak