Als je werkt als onderwijsondersteuner of instructeur in het speciaal onderwijs, basisonderwijs of voortgezet onderwijs zonder bevoegdheid, dan kun je met deze cursus je certificaat behalen.

Je begeleid je leerlingen vooral in het praktijkgedeelte. Je mag zelfstandig (delen van het) onderwijs verzorgen, maar doet dat onder verantwoordelijkheid van een leerkracht of team. Met name in het voortgezet onderwijs zie je steeds meer ondersteuners bij bijvoorbeeld technische of dienstverlenende vakken.

Je kunt worden benoemd tot instructeur, wanneer je beschikt over vakinhoudelijke kennis. Als je een baan in het onderwijs gevonden hebt, volg je naast je werk de opleiding. Reken op ongeveer 4 uur per week voor het voorbereiden van opdrachten, deze uit te voeren en te evalueren.
Als je nog niet in het onderwijs werkt, maar wel graag instructeur of onderwijsondersteuner wilt worden, dan kun je deelnemen aan de avondvariant.

Tijdens de opleiding leer je kennis en vaardigheden overdragen, coachen en ontwikkel je lesmateriaal.

Resultaat
Behalen van een Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs en baanperspectief als onderwijsondersteuner/ instructeur in het speciaal onderwijs, basisonderwijs of voortgezet onderwijs.

Toelatingseisen

  • Je stelt samen met je werkgever een persoonlijk plan op, afhankelijk van je ambities en carrièremogelijkheden en hebt de gelegenheid om studie en werk te combineren.
  • De coach van je instelling moet 1 uur per week beschikbaar zijn voor overleg.

Aanbod in de regio

Hogeschool Windesheim:
Naam: Pedagogisch Didactisch Certificaat voor instructeurs.
Duur: 1 jaar. (Instroom in september. In februari bij voldoende aanmeldingen.)

Lees verder op de website: www.windesheim.nl

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak