Met het toenemende lerarentekort zijn er verschillende trajecten om nu en in de toekomst te beschikken over voldoende, kwalitatieve leerkrachten in het onderwijs. Eén van deze initiatieven is het aanbieden van een programma voor herintreders.

Heb jij in het verleden een opleiding afgerond tot leerkracht in het basisonderwijs en heb je, na jaren elders, weer de ambitie om voor de klas te staan? Dan is het interessant om hier meer te lezen over het herintredersprogramma, waardoor je goed voorbereid weer aan de slag kunt in het basisonderwijs.

Het herintredersprogramma biedt je namelijk de mogelijkheid om als herintreder soepel terug te keren in het onderwijs. Kennis en ervaring die je meeneemt vanuit een andere sector kan daarbij heel waardevol zijn voor leerlingen en het onderwijsteam van een school.

Mogelijk twijfel je of je na lange tijd nog over voldoende kennis en vaardigheden beschikt om weer voor de klas te staan of vind je het prettig om een update te krijgen over het onderwijs vandaag de dag.

Met dit korte opleidingstraject fris je je kennis op en word je begeleid bij je terugkeer naar het onderwijs. Naast de bevoegdheid die je al in je bezit hebt, sta je binnen enkele maanden weer bekwaam en toegerust voor de klas!

De nieuwste inzichten op het gebied van pedagogiek en didactiek en de inhoud van schoolvakken worden behandeld. Daarnaast worden er om de week intervisiebijenkomsten georganiseerd, waarbij je met andere deelnemers volop ruimte krijgt om je ervaringen te delen en te reflecteren op wat je in de praktijk tegenkomt. Verschillende thema’s, als klassenmanagement en omgaan met werkdruk, staan centraal. Samen met jou en je (toekomstig) werkgever wordt het programma nader vormgegeven.

Het betreft een vanuit de overheid gesubsidieerd project, dus er zijn geen kosten voor deelnemers aan dit programma verbonden.

Aanbod in de regio

Hogeschool KPZ:
Naam: Herintredersprogramma.
Duur: +- 8 maanden

Lees verder op de website: www.kpz.nl

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak