Heb jij een mbo 4 opleiding of havo gedaan? Volg dan de associate degree (ad) Didactisch Educatief Professional. De opleiding is gericht op mbo 4 studenten of mbo-opgeleiden van de opleiding Onderwijsassistent, (specialistisch) Pedagogisch medewerker, Pedagogisch medewerker kinderopvang, jeugdzorg, sociaal cultureel werk of BSO-medewerker.

De opleiding richt zich op het ontwikkelen van didactische expertise die ingezet kan worden binnen organisaties waar educatie plaatsvindt, zoals scholen en kinderopvangcentra. Na deze studie staan ze te springen om jou aan te nemen!

Resultaat

Wanneer je de Ad-opleiding Didactisch Educatief Professional hebt afgerond, kun je als Didactisch professional aan het werk. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken:

• Als leerkrachtondersteuner in het onderwijs.
• Binnen de kinderopvang, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, tso, bso als medewerker met duidelijk specialisme op didactisch vlak.

Je hebt geleerd oog te hebben voor de ontwikkeling van het kind, en daarin samen te werken met iedereen rondom het kind. Jouw inbreng is écht van belang voor de toekomst van een kind. Andere professionals laat je samenwerken en je zorgt dat dingen verbonden met elkaar raken.

Je kunt hierna eventueel doorstromen om de hbo-opleiding Social work of PABO te doen. Het doen van een ad kan dus een mooi vervolg zijn of een tussenstap naar een hbo-opleiding.

Toelatingseisen

Om deze opleiding te volgen heb je:
• een afgeronde mbo-4 opleiding of
• een havo/vwo diploma nodig.

Heb je geen mbo-4 opleiding of havo gedaan en voldoe je dus niet aan de toelatingseisen? Dan kun je toegelaten worden op basis van relevante reeds verworven competenties. Je dient dan echter wel een toelatingstoets (21+ toets) te doen.

Naast deze opleidingseis moet je vanaf de start van de studie voor minimaal zestien uur werken (betaald of onbetaald) in het onderwijs of de kinderopvang.

Aanbod in de regio

Hogeschool KPZ:
Naam: Ad Didactisch Educatief Professional (DEP)
Duur: 2 jaar (instroom in september)
Vooropleiding: mbo4/havo/vwo.

Lees verder op de website: www.kpz.nl

Hogeschool Viaa:
Naam: Didactisch Educatief Professional
Duur: 2 jaar (instroom in september)
Vooropleiding: mbo4/havo/vwo.

Lees verder op de website: www.viaa.nl