Senna Hummel

+1 +1 +1
Ik werk/wil gaan werken in het... Basisonderwijs
Ik heb reeds mijn diploma... VMBO

“Juf, je hebt mij vandaag echt super veel geleerd”

Een opleiding gericht op het onderwijs, was niet de eerste keuze van Senna Hummel uit Wanneperveen. Na het voortgezet onderwijs koos Senna voor een opleiding ‘Horeca’. Ze verdronk in een grote school, voelde zich één van de vele studenten en werd ongelukkig van het uniform dat ze elke dag aan moest naar school. Een reden om het roer om te gooien.

Bezoek Open dag

“Ik stopte met de opleiding. Omdat ik nog geen 18 jaar was, belandde ik in een studie-leertraject”, vertelt Senna. “In dit traject werd ik begeleid om mijn passies en kwaliteiten te ontdekken.” Uiteindelijk leidde dit tot de aanmelding voor verschillende opleidingen.

“Toen ik bij de open dag van de opleiding ‘Onderwijsassistent’ op het Drenthe College in Meppel ging kijken, werd ik meteen enthousiast. Ik voelde me welkom, er was een goede uitleg en docenten luisterde écht naar mij en mijn vragen”, vertelt Senna.

Senna Hummel

Kleine school

“De eerste week op school was ook meteen prettig”, blikt de tweedejaars student terug. “Het is een kleine school, dat vind ik fijn. Ik ben iemand die gezien wil worden en geen nummer wil zijn. Op deze school herken ik studenten en docenten, maar ze herkennen mij ook. Dat geeft een goed gevoel.”

“Ik ben nog steeds zo blij met mijn keuze”

Ook de opleiding – die ze momenteel versneld aan het afronden is – vindt ze fantastisch. “Ik ben nog steeds zo blij met mijn keuze. De stages, het contact met de kinderen, de lessen, de opleiding met uitdagende opdrachten en het contact met de docenten… Ik krijg er veel energie van en ga elke dag met een glimlach naar school en naar mijn stages.”

“Knuffelende kinderen, extra begeleiding, ruzies oplossen…”

Uiteindelijk bleek haar keus voor het onderwijs niet eens zo ver weg. De moeder van Senna werkt namelijk ook in het onderwijs. “Haar bijzondere verhalen maken mij enthousiast. Als we ’s avonds aan de keukentafel zitten en zij blikt terug op haar werkdag, dan vertelt ze honderduit over haar baan. Knuffelende kinderen, extra begeleiding, ruzies oplossen… Geen dag is hetzelfde. Dat klinkt voor mij als muziek in de oren”, zegt Senna.

“Mijn moeder is mijn grote voorbeeld. Hoe zij in het leven staat en hoe andere collega’s haar waarderen. Dat vind ik heel mooi”, vertelt Senna. “Ik hoop dat als ik later afgestudeerd ben en een fijne werkplek heb, ik ook zo gewaardeerd wordt.”

Senna Hummel onderwijs

Bewegend leren

In het onderwijsvak wordt Senna aangetrokken tot bewegend leren. Ze laat zich hierin inspireren door Esther de Boer van ‘Doevrijdag’. “Haar enthousiaste filmpjes motiveren mij om mij meer te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen”, legt Senna uit.

“Juf, je hebt mij vandaag echt super veel geleerd”

Dat ze die ontwikkeling van kinderen zelf ook al in de vingers heeft, blijkt ook uit het mooie voorbeeld dat Senna ons vertelt. “Onlangs rende er een leerling vanaf de buitenschoolse opvang terug het klaslokaal en zei het volgende: ‘Juf, je hebt mij vandaag echt super veel geleerd en ik vond het heel gezellig met jou.’ Daar smelt mijn hart van en dat is precies waarom ik het onderwijs in wil”, zegt een trotse Senna.

Senna Hummel basisschool