Een onderwijsteam in het mbo bestaat uit docenten en instructeurs. Als instructeur begeleid je studenten vooral in het praktijkgedeelte. Je mag zelfstandig (delen van het) onderwijs verzorgen en doet dat onder verantwoordelijkheid van een docent of team. Je kunt worden benoemd tot instructeur, wanneer je het mbo-instructeursdiploma niveau 4 hebt.

Als zij-instromer kun je aan de slag, wanneer je ten minste beschikt over de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden die gelijk zijn aan het niveau van de opleiding, waarvoor je werkzaam zal zijn (doch met minimaal mbo niveau 3).

Het is ook mogelijk om via een zij-instroomtraject je diploma als instructeur te behalen. Je mag dan meteen aan de slag en volgt naast je werk of stage een opleiding.

Tijdens de opleiding ontwikkel je je op didactisch en pedagogisch gebied en leer je vaardigheden aan in het begeleiden van studenten.

Resultaat
Behalen van een diploma Instructeurs mbo (niveau 4), waardoor je voldoet aan de bekwaamheidseisen om als instructeur te werken in het middelbaar beroepsonderwijs.

Toelatingseisen
Je bent in het bezit van een mbo niveau 3 of 4 of een gelijkwaardig diploma. Indien dit niet het geval is, is er de mogelijkheid om door middel van een test mbo 3 werk- en denkniveau aan te tonen.

Aanbod in de regio

Deltion College:
Naam: Opleiding instructeur mbo.
Duur: 1 jaar.

Lees verder op de website: www.deltion.nl en www.windesheim.nl

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak