Kosteloze coaching

Vanuit de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) regio Zwolle en omstreken bieden wij een kosteloos coachingstraject voor startende schoolleiders aan. Eef Wegerif is gepokt en gemazeld in het onderwijswerkveld. Met meer dan 44 jaar ervaring als docent en schoolleider bij vele scholen en meerdere besturen, deelt hij nu als coach zijn kennis en ervaring met startende schoolleiders.

Leidinggeven op een manier die bij jou past

“Van (startende) leidinggevenden wordt veel verwacht. Ze moeten de organisatie draaiende houden, het team enthousiasmeren en motiveren en prestaties realiseren. Als schoolleider met ambitie wil je dat ook allemaal doen. Maar hoe doe je dat effectief? En hoe geef je leiding op een manier die bij jou past?”, vertelt Eef Wegerif.

“Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs ken ik de hobbels die horen bij het leiderschap. Tegelijkertijd vind ik het ook mooi om de veerkracht van mensen te zien en hen te zien groeien in hun vak. Die passie en ervaring zet ik nu graag in bij de begeleiding van startende schoolleiders”, aldus Eef.

Coach schoolleider

Bekijk hier de flyer ‘Coaching voor startende schoolleiders’

 

Begeleiding voor startende schoolleiders

Door middel van individuele coaching helpt Eef Wegerif jou om te doorgronden waar je als startende schoolleider tegenaan loopt, wat je zou willen veranderen en hoe je dat kan bereiken.

De duur van een traject is afhankelijk van jouw specifieke hulpvraag en zal in overleg met Eef worden vastgesteld. Kosten voor het coachingstraject worden gedekt door de RAP. Eef werkt onafhankelijk en zal discreet omgaan met (organisatiegevoelige) informatie die met hem wordt gedeeld.

Voorbeelden van vraagstukken waar (startende) schoolleiders tegenaan lopen:

  • De aansturing van het team;
  • (Persoonlijke) werkdruk;
  • De professionele rolinvulling als leidinggevende;
  • Financiën;
  • Omgaan met weerstand;
  • De schoolorganisatie;
  • De formatie;

Contact

Wil je meer informatie over het begeleidingstraject of heb je een gerichte vraag waarover je wilt sparren met Eef? Je kan hem bereiken op het telefoonnummer 06 – 29 23 30 43 of via de mail: e.wegerif@planet.nl.

* Het begeleidingstraject voor startende leidinggevenden is een initiatief van de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP) regio Zwolle en omstreken. De RAP werkt op verschillende niveaus aan het terugdringen van het personeelstekort in het onderwijs.

Eef Wegerif

Ben jij een startende schoolleider? Ga in gesprek met onze coach Eef Wegerif!

Door een individueel begeleidingstraject helpt Eef jou om te doorgronden waar je als startende schoolleider tegenaan loopt, wat je zou willen veranderen en hoe je dat kan bereiken.

E-mail Eef