Wanneer je als onderwijsassistent aan de slag gaat, ben je de extra ogen, handen en aandacht die er nodig zijn voor leerlingen en studenten. Je bent er voor hen en ondersteunt en assisteert daarnaast leerkrachten op pedagogisch en didactisch gebied. Je begeleidt leerlingen en studenten bij hun ontwikkeling en voert lesactiviteiten uit in overleg met de docent. Samen werk je aan kwalitatief en deskundig onderwijs.

Tijdens de studie kun je de keuze maken om de focus te leggen op het worden van Onderwijsassistent of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Je volgt keuzedelen, die je verbreding of verdieping van kennis bieden.

De opleiding wordt aangeboden in BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) of BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) varianten. Je bent tijdens het volgen van een BOL-variant iedere dag op school en loopt daarnaast 1 á 2 dagen per week stage. In de BBL-variant is het andersom en ben je vooral op de leer-werkplek en volg je wekelijks 1 dag colleges op school.

Resultaat
Behalen mbo (niveau 4) diploma en baanperspectief als onderwijsassistent in het (speciaal) basisonderwijs, het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs, volwassenonderwijs en brede school of Integraal Kindcentrum.

Toelatingseisen

  • Toelaatbaar met diploma vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg), een mbo niveau 2 of 3, havo/vwo, bachelor- of masterdiploma.
  • Toelaatbaar met een overgangsbewijs naar 4 havo of 4 vwo.

Aanbod

Aventus:
Naam: Onderwijsassistent (locatie Deventer)
Duur: 3 jaar. (Instroom in februari en augustus)
Variant: BOL

Lees verder op de website: www.aventus.nl

Deltion College:
Naam: Onderwijsassistent.
Duur: 3 jaar.  (Instroom in januari of augustus.)
Variant: BOL.

Lees verder op de website: www.deltion.nl

Landstede:
Naam: Pedagogisch Werk: Onderwijsassistent
Duur: 3 jaar.  (Instroom in september.)
Variant: BOL (Harderwijk, Lelystad, Raalte en Zwolle),
BBL (Harderwijk en Raalte).

Lees verder op de website: www.landstedembo.nl

Menso Alting Zwolle:
Naam: Pedagogisch Werk: Onderwijsassistent
Duur: 3 jaar.  (Instroom in september.)
Variant: BOL .

Lees verder op de website: www.mensoaltingzwolle.nl

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak