Als juf of meester voor een klas in het basisonderwijs is veelzijdig en uitdagend. Je staat kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar bij tijdens hun leerproces en ontwikkeling en je kunt hen van alle onmisbare tools voorzien, die ze in hun toekomst nodig zullen hebben.

Een pabo voltijd biedt je de kans om je lesbevoegdheid en bachelordiploma te halen, waarna je aan de slag kunt in het speciaal basisonderwijs of het basisonderwijs.

Resultaat
Behalen Bachelor (hbo-niveau 6) diploma en baanperspectief als zelfstandig leraar basisonderwijs en speciaal basisonderwijs.

Toelatingseisen

  • Havo-leerlingen en mbo-studenten: Je moet aan toelatingseisen voldoen voor geschiedenis, aardrijkskunde en natuur & techniek. Lees meer hierover op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.
  • Vwo-, bachelor of masterdiploma: toelaatbaar.
  • Ben je niet in het bezit van bovenstaande diploma’s, dan kun je een 21+ toets doen wanneer je 21 jaar of ouder bent. Aanvullend maak je toelatingstoetsen.

Aanbod in de regio

Hogeschool KPZ:
Naam: Pabo Voltijd.
Duur: 4 jaar. (Instroom in september)
Vooropleiding: mbo4/havo/vwo.

Lees verder op de website: www.kpz.nl

Hogeschool Viaa:
Naam: Pabo
Duur: 4 jaar. (Instroom in september)
Vooropleiding: mbo4/havo/vwo.

Lees verder op de website: www.viaa.nl

Hogeschool Windesheim:
Naam: Lerarenopleiding Basisonderwijs.
Duur: 4 jaar. (Instroom in februari of september)
Vooropleiding: mbo4/havo/vwo.

Lees verder op de website: www.windesheim.nl

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak