Er is een mogelijkheid om een tweedegraads bevoegdheid te halen in relatief korte tijd. Wanneer je een relevante hbo- of wo-bachelordiploma op zak hebt en wilt gaan lesgeven in jouw vakgebied kun je een voltijdopleiding volgen van één jaar, waarin je volop kennis en ervaring opdoet.

Gedurende het studiejaar volg je 1 dag per week colleges. Daarnaast loop je het eerste half jaar 2 á 3 dagen per week stage binnen het onderwijs. Het tweede half jaar zul je vaker zelfstandig voor de klas staan en wordt het aantal stage dagen geïntensiveerd naar 3 á 4 dagen per week.

Heb je een flinke dosis doorzettingsvermogen en word je enthousiast van het idee dat je een stap zet richting werken in het praktijk-, voortgezet, middelbaar beroeps- of volwassenonderwijs? Dan kan dit een hele interessante opleidingsroute voor jou zijn.

Resultaat
Behalen Bachelor of Education diploma en baanperspectief als zelfstandig tweedegraads docent vo/vso (gehele vmbo en onderbouw havo/vwo), praktijkonderwijs, mbo en in het volwassenonderwijs.

Toelatingseisen

  • Toelaatbaar met hbo of wo.
  • Je kunt een bevoegdheid halen in het vakgebied met jouw specifieke vooropleiding. Voor actuele overzichten refereren we naar de sites van hbo-instellingen, die een dergelijke opleiding aanbieden.

Aanbod in de regio

Hogeschool Windesheim:
Naam: Lerarenopleiding via Kopopleiding, voor de vakken: Algemene Economie, Bedrijfseconomie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Biologie, Godsdienst en Levensbeschouwing, Nederlands, Engels, Duits, Frans, Gezondheidszorg en Welzijn (voor zogenaamde stapelaars), Lerarenopleiding technisch beroepsonderwijs.
Duur: 1 jaar (Instroom in februari en september).

Lees verder op de website: www.windesheim.nl

Wil je meer weten? Ga in gesprek met onze instroommakelaars

Graag gaan we (telefonisch) met je in gesprek om een geschikte opleidingsroute te vinden en te sparren over jouw wensen en ideeën!

Maak een afspraak