Het is 10.00 uur ‘s ochtends en iedereen zit gespannen voor zijn of haar eigen scherm, want voor ons liggen drie hele dagen onderwijs…

Drie hele dagen onderwijs? Wat moeten we ons daarbij voorstellen? zijn gedachten die bij ons allemaal door het hoofd schieten. Maar niet bij Arend Jan Zwarteveen, want hij is de man van de regie. Arend Jan gaat ons allemaal, inclusief ikzelf, een onderdompeling geven van ‘het onderwijs’ in drie dagen tijd.

Wat houdt ‘Zin in lesgeven’ in?
Zin in lesgeven is een training die ervoor zorgt dat cursisten na afloop met meer duidelijkheid kunnen zeggen of ze een overstap willen maken richting het onderwijs. Dit is puur zodat de juiste mensen ja zeggen en de juiste mensen nee.

Is het iets voor mij?
Je zult het misschien wel herkennen: iets in je zegt je dat je een overstap wilt maken richting het onderwijs, want de overdracht van kennis en het voorbereiden van kinderen en jongeren op hun toekomst geeft je energie en laat je stralen. Maar klopt jouw blik op het onderwijs wel met de realiteit van tegenwoordig? Is jouw plaatje nog wat er tegenwoordig van een docent gevraagd wordt? Als je dát wil onderzoeken, dan is de training ‘Zin in lesgeven’ ideaal voor jou.

Terugblik eerste sessie
Tijdens deze drie dagen hebben we een hele mooie en duidelijke uitleg gekregen over hoe het onderwijs van tegenwoordig in elkaar zit. En wat dat van jou als docent vraagt. Hierin mochten we samen het gesprek aangaan, onze ervaringen delen en ook werkelijk laten zien wat we al in onze mars hebben als het gaat om lesgeven voor een groep.

Prachtig om te merken wat voor een talent er zit in de deelnemende kandidaten. Wat een (levens)ervaring, die zo helpend kan zijn bij het werken binnen het onderwijs.

Aan het einde van de drie dagen kunnen we gezamenlijk maar één conclusie trekken: wat zijn het drie fantastische dagen. Dagen waarin de cursisten een goed beeld krijgen van wat het onderwijs is en of zij daar als persoon binnen passen. Zij kunnen nu hun eigen keuze gaan maken.

Hoe zit dat bij jou?
Wil je meer weten, neem dan contact met mij op via info@hatseklas.nl of maak vrijblijvend een afspraak via Afspraak maken – Hatseklas.

Groet,
de instroommakelaar van Hatseklas, Annewieke Stoel