Sanne Holterman

+1 +1 +1
Ik werk/wil gaan werken in het... Voortgezet onderwijs
Ik heb reeds mijn diploma... HBO

Mijn doel is om leerlingen muziek te laten ervaren.

Op dit moment ben ik bijna 7 jaar werkzaam in het onderwijs als Docent Muziek. Na mijn studie ben ik direct gestart in het voorgezet onderwijs. In heb begin werkte ik 3 dagen op een school, zodat ik daarnaast tijd had om als ZZP’er verschillende opdrachten te doen, als lesgeven in mijn eigen muziekpraktijk, het dirigeren van koren en projectmatig lesgeven op basisscholen. Al snel sprak het onderwijs mij zo erg aan, dat ik 4 dagen per week in het onderwijs ben gaan werken met daarnaast 1 dag lesgeven in mijn eigen muziekpraktijk aan huis.

Ik heb altijd iets met muziek willen doen en nadat mijn muziekdocent op de havo mij enthousiast had gemaakt over het conservatorium, wilde ik niets anders dan deze opleiding volgen. De weg er naartoe was pittig; ik heb verschillende toelatingen en de vooropleiding Docent Muziek gedaan, om uiteindelijk te starten aan de Bachelor Docent Muziek bij ArtEZ in Zwolle.

Tijdens de opleiding vond ik vooral de stages in het onderwijs erg leuk. De opleiding bestond toen uit vakken betreffende muziektheorie, je eigen muzikale ontwikkeling en didactische en pedagogische vakken. De opleiding was voor mij persoonlijk pittig, maar de drive om voor de klas te mogen staan was bij mij zo groot dat ik er alles aan heb gedaan om de opleiding te halen. Na 4 jaar studie ben ik geslaagd als docent Muziek.

Ontwikkeling binnen het onderwijs.

Werken met jongeren trok mij ontzettend aan. Ze zijn zichzelf aan het ontdekken en ontwikkelen en als docent kun je hier een hele mooie rol in spelen. Ik heb zowel op het vwo, de havo, als het vmbo gewerkt en uiteindelijk lag er voor mij binnen het vmbo de uitdaging als docent Muziek. Mijn doel is om leerlingen muziek te laten ervaren, ze het idee te geven dat iedereen muziek kan maken en dat ze allemaal een instrument kunnen bespelen. Het vak Muziek zie ik als een middel voor leerlingen zichzelf te ontwikkelen en ze een succeservaring op te laten doen.

Momenteel werk ik bijna 7 jaar in het onderwijs, waarvan 6 jaar op het vmbo. Ik zie dat leerlingen met plezier naar het vak Muziek gaan en ik heb het idee dat ik leerlingen echt iets bij kan brengen. Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen als docent en binnen de stichting waar ik werk zijn hier gelukkig mogelijkheden voor. Daarom ben ik vorig jaar gestart met het LC-traject. Dit is een opleiding van 1,5 jaar, waarbij je jezelf gaat professionaliseren om uiteindelijk ook LC-taken op te pakken binnen het onderwijs. Momenteel zie ik ontzettend veel uitdaging in mijn taak als leerlingbegeleiding.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de studenten van de Bachelor opleiding goede stageplekken krijgen met de juiste begeleiding. Ik begeleid daarom al enkele jaren studenten van ArtEZ Zwolle, die de opleiding Docent Muziek volgen. Dit vind ik ontzettend leuk om te doen en ik hoop dat ik deze studenten kan meegeven hoe leuk het onderwijs is, maar vooral hoe mooi het is om met leerlingen uit het voorgezet onderwijs te werken!